Publicat en Competències, Orientació, Recerca feina

El mètode STAR a una entrevista de feina

El mètode STAR és una tècnica que permet respondre a algunes preguntes comunes en les entrevistes de feina, partint d’una fórmula predefinida en la qual la persona candidata té l’oportunitat de contextualitzar la seva situació, indicar les responsabilitats assumides, les accions posades en pràctica i els resultats aconseguits.

De fet, l’acrònim STAR està format per les inicials de les paraules Situació, Tasca, Accions i Resultats..

El mètode STAR se sol ser més efectiu durant les preguntes on s’avaluen les competències transversals.

A continuació explico pas a pas com utilitzar aquest mètode:
Defineix la Situació
La primera part de la resposta ha de contextualitzar una situació o escenari en el qual es presenta el problema que enfrontar-se amb èxit, on va passar, quan i com.

Descriu la Tasca
En aquest punt és necessari fer referència a la teva missió o propòsit davant el context/situació descrita prèviament. Quin és el desafiament que ha sorgit i què fas per a solucionar-lo?

Comparteix les Accions
En aquest punt del mètode STAR, hauràs de fer èmfasi en les accions per a solucionar un problema. Aquí és on es demostra com actues enfront dels desafiaments, per què, com i a través que mitjans.

Ressalta els Resultats
Acaba explicant els resultats aconseguits per mitjà de les teves accions. En aquest punt, hauràs de descriure’ls de manera qualitativa i/o quantitativa segons el cas per a aprofundir en l’impacte que van tenir i com et van ajudar a créixer com a professional.

Et planteges utilitzar el mètode STAR en la teva pròxima entrevista laboral?

Deixa un comentari