Publicat en Competències, Orientació, Pedagogia, Recerca feina

Entrevistes de feina en temps de Coronavirus

L’impacte de la pandèmia del coronavirus ha deixat petjada en el món de l’empresa i les entitats, i ha obligat les organitzacions a reinventar-se i adaptar-se a l’hora de dur a terme, entre altres tasques, els seus processos de selecció.

Les mesures de prevenció de contagis, com ara preservar la distància social i evitar els espais tancats, estan canviant com es fan les entrevistes de feina i quines són les preguntes que es realitzen.

“Aquesta quarantena està canviant els criteris de moltes empreses per a la selecció de personal, ara posen en valor que els seus treballadors tinguin integritat i capacitat de gestió dins d’un entorn hostil”, assegura Zigor Maritxalar, CEO del centre d’estudis Implika i expert en educació i ocupació.

Possibles preguntes que es realitzen actualment:

1. Com et sents?
Encara que és bastant comú començar l’entrevista amb una xerrada informal per a trencar el gel, en el context actual una conversa trivial pot tenir un significat més profund.

“L’important és que els candidats sàpiguen demostrar que entenen la situació i que s’estan adaptant a ella com poden. No haurien d’usar les mateixes respostes que tenien preparades abans de la pandèmia, com si encara estiguessin en l’oficina”.

2. Com estàs portant l’equilibri entre la feina i la vida privada?
Un bon balanç entre vida professional i personal demostra que ets organitzat, que estàs motivat i que ets capaç de gestionar el teu temps de manera independent.

3. Has après alguna habilitat nova en els darrers mesos?
Les empreses voldran saber si has afegit noves habilitats al teu currículum, però parlar de les aficions que has descobert o de les lliçons que has extret a nivell personal d’aquest període també els donarà una idea de la teva personalitat.

Com ara tot és a distància, les persones candidates no disposen de molta informació durant l’entrevista, per la qual cosa només obtenen una visió limitada de l’empresa a la qual es presenten. Per a contrarestar aquesta situació, seria positiu fer preguntes durant l’entrevista. Això et permetrà resoldre els teus dubtes sobre el funcionament de l’empresa, la cultura de l’oficina i la manera de treballar amb els diferents equips.

 

Deixa un comentari