Publicat en Competències, Joves, Recerca feina

Canals de recerca de feina

Conèixer els diferents canals ens permet utilitzar-los de manera més eficaç i, d’aquesta manera, ens diferenciarem d’altres persones que també cerquen feina.

Quantes més maneres de buscar feina es coneix, més oportunitats es té perquè es pot accedir a més quantitat i més varietat d’ofertes. A continuació hi ha una relació dels canals de recerca de feina que més s’utilitzen:

img_9705Xarxa de coneguts i familiars (networking). És important aprofitar els contactes que tenim, informar-los que s’està cercant feina i anar ampliant la xarxa al màxim (el que antigament es coneixia com a “donar veus”), ja que l’empresa sovint prefereix contractar persones de qui tenen referències. És important que el teu voltant (amics, família, xarxes virtuals, etc) sàpiguen que estàs cercant feina, et poden donar informació de primera mà sobre ofertes i notícies.

Xarxes socials. És una xarxa de contactes professionals a través de portals d’internet específics que permeten conèixer empreses i que ens coneguin. Les més representatives són les que podeu veure tot seguit, però a l’apartat específic us hem afegit moltes més.

Web empreses Actualment la majoria d’empreses disposen de pàgina web pròpia, i és freqüent trobar un apartat específic que publicita les vacants o ofereix l’opció d’enviar el CV.

descargaServeis públics La majoria d’Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions i similars acostumen a tenir una àrea de promoció econòmica que sol inclou-re un servei d’orientació laboral i una borsa de treball, o bé un àrea de recursos humans que gestiona l’oferta pública .

Oferta pública d’ocupació. S’accedeix a les convocatòries segons el que especifiquin les bases: concurs oposició (aportació de mèrits més procés de selecció), concurs de mèrits, o proves de selecció. La informació sobre les vacants es publica als Butlletins Oficials de la Província o al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Col·legis professionals, associacions, ONGs, gremis, sindicats… Als respectius webs es poden trobar ofertes específiques del sector o sectors als quals ens adrecem. Caldrà tenir en compte que per accedir a les ofertes de feina dels col·legis professionals s’ha d’estar col·legiat.

Premsa generalista, revistes especialitzades. Fires i congressos. En el procès de recerca cal estar al dia del nostre sector, llegeix, investiga, i consulta la premsa on puguin haver-hi oportunitats.

imagesAutocandidatura. És important fer una prospecció de les empreses a les que t’agradaria treballar, i ofereix-te enviant una carta de presentació i el teu currículum. 

Empreses de selecció. Es delega el procés de selecció a especialistes en recursos humans per tal de trobar el perfil més adequat per una determinada feina. Els processos duts a terme per aquestes empreses acostumen a ser molt complerts (entrevistes individuals i grupals, proves psicotècniques…) i al final de tot proposen tres persones candidates per a que qui contracta esculli un/a.

Empreses de Treball Temporal (ETT’s). Es delega la contractació a aquest tipus d’empreses (la persona treballa per A, però està contractada per B). Per accedir als processos de selecció d’una ETT cal presentar el CV en persona, o bé emplenar les dades telemàtiques via web.

Endavant!

Deixa un comentari